SİNOP GERZE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SALGIN DÖNEMİNDE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN YAPILAN FAALİYETLER

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında birçok faaliyet gerçekleştirerek, salgın dönemine rağmen dolu dolu bir yıl geçirdik.
2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SALGIN DÖNEMİNDE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN YAPILAN FAALİYETLER

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında, eğitim öğretimin kalitesini artırmak amacıyla birçok faaliyet gerçekleştirerek, salgın dönemine rağmen dolu dolu bir yıl geçirdik.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Faaliyetleri:

             Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Gezici Eba Destek Noktası Aracımız her hafta yapılan planlamaya uygun olarak öncelik dezavantajlı köyler olmak üzere birçok köye ulaştı. İnternet erişimi olmayan birçok öğrencimizin uzaktan eğitim sürecine katkı sağlanmış oldu.

             Müdürlüğümüze bağlı kurumlarda ve ilçemizdeki Halk Kütüphanesi de dahil, toplamda 12 adet Eba Destek Noktası oluşturuldu. Görevli öğretmenlerin rehberliğinde gün boyu yararlanmak isteyen her öğrencimiz, uzaktan eğitim sürecinde Eba Destek Noktalarımızdan faydalanmış oldu.

            Müdürlüğümüz projelerinden aktif olarak yürütülen Her Kitap Bir Nefes projesi sayesinde, öğrencilerimiz on binlerce sayfa kitap okudu. Düzenlediğimiz yazar buluşmaları sayesinde, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz birçok yazarla tanışma fırsatı buldu. İlçemizdeki kurumlarda kitap okuma etkinliği düzenleyerek projemizden faydalanmalarını sağladık.Aylık yaptığımız kitap okumaları sonucu dönem sonunda her kademeden dereceye giren öğrencilerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn Yılmaz CEYLAN tarafından ödüllendirildi. Ayrıca kendilerine başarı belgeleri düzenlendi ve teslim edildi.

            Kültür ve Sanat Buluşmaları kapsamında öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi birçok yazar, eğitmen, akademisyenle buluşturduk.

  •  Motivasyon Buluşmaları Projesi 

             Bu projemizle ; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn Yılmaz CEYLAN bu süreçte gerek öğrenci gerek veli gerek herhangi bir eğitim çalışanımızla bire bir görüşmeler yaptı. Pandemi sürecinde öğretmen, öğrenci, velilerimize ve ilçedeki tüm eğitim çalışanlarımızla iletişim halinde olarak sosyal, psikolojik anlamda destek olduk. Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizle bire bir görüşüp okul-öğrenci bağını canlı tuttuk. Milli Eğitim Camiası olarak birlikteliğimizi kuvvetlendirdik.

           Çocukların eğitimlerinde ailenin ve okulun rolünün önemli olduğu düşünüldüğünde, ilçemizdeki öğrencilerin pandemi döneminde uzaktan eğitim süreçlerinin değerlendirilmesi, akademik anlamda başarılarının artırılmasına katkı sağlamak ve sosyal, psikolojik anlamda öğrencimize ve velimize destek olmak amacıyla  "15-15 Veli Ziyareti" projesini hazırladık. Bu projemizle haftalık belirlenen günlerde göünllülük esasına dayalı olarak, pandemi koşulları da göz önünde bulundurularak saat 15.00'te 15 dakikayı geçmeyecek şekilde veli ziyaretleri planladık ve gerçekleştirdik.

           Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini sağlamak amacıyla fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik programlarla desteklediğimiz,öğretmenlerimiz ve velilerimizin de yararlanabileceği , Bakanlığımızın programında da olan Telafide Ben de Varım Programı etkinlikleri aktif bir şekilde devam ediyor. Telafide Ben de Varım Programı etkinliklerimiz 5 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında, yaz boyu devam edecektir. Tüm öğrenci ve velilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz.

           Ve daha birçok çalışmayla 2020-2021 Eğitim Öğretim yılını dolu dolu geçirdik.

          2021-2022 Eğitim Öğretim yılının daha verimli, sağlıklı,huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

           Faaliyetlerimizle ilgili haberlerin ayrıntısına ulaşmak için web sitemizin geçmiş haber sayfalarına bakabilirsiniz.

 

Hamidiye Mahallesi Okullar Caddesi No 48 Gerze/Sinop - 0368 718 16 13

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.